A new ProZ.com translation contests interface is currently in development, and a preview contest is underway. Click here to visit the new interface »

Previous ProZ.com translation contests

| « return to previous contest list

Fourth ProZ.com Translation Contest

English to Dutch


Finalists:8

Source text:

When my wife told me she was pregnant, I got that stomach-churning sensation that hits you on a plunging roller coaster. I was excited, yes, but... oh my God. Parenting was for, well, parents.

So here I stand, bug-eyed and sweating buckets like some poorly-drawn cartoon character, the question marks floating in the air around my head while I try to prepare myself for the complete care and responsibility of another living being besides my cat. I'm responsible for making sure this little human doesn't grow up and turn into a complete monster. If the child turns out a social moron-- my fault. If the babe can't find Luxembourg on the map, blame me for not providing a better education. They'll need therapy, and of course that will be on my head too. So many opportunities for wrong turns!

I remember the day my father sat me down and awkwardly told me about the birds and the bees; it was perhaps the most excruciating and embarrassing half hour of both our lives. I can't do that to another human being.

Maybe I'm getting a little ahead of myself here. I can do this, I say; I'll be a great father. My child will be reared a well-rounded, educated, upstanding citizen of the world, and he or she won't hate me.

And then I imagine the baby, still safe within the confines of my wife's belly, suddenly opening an alarmed eye as the thought enters his or her mind: "What if my dad just can't hack it?


Entry #1861 - Points: 16 - WINNER!
David Van der Vloet
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, voelde ik mijn maag draaien zoals tijdens een duik op een achtbaan. Ik was opgewonden, dat wel, maar… O jee. Het ouderschap was voor… nou, ...voor ouders.

Tja, hier sta ik dan, met uitpuilende ogen en badend in het zweet. Ik lijk wel een slecht getekende stripfiguur met een hoop vraagtekens die rond m’n hoofd tollen terwijl ik me probeer voor te bereiden op de zorg en verantwoordelijkheid voor een ander levend wezen naast mijn kat. Ik ben Show full text

Antoinette Verburg
Gefeliciteerd, Northstar!
Hester Eymers
Van harte!
David Van der Vloet
Bedankt allemaal! En een speciaal bedankje aan de mensen die op mijn inzending hebben gestemd! Eerste keer, goede keer blijkbaar. Mijn felicitaties aan iedereen die heeft deelgenomen. Er zaten veel goede vertalingen bij deze keer. Hopelijk tot bij de volgende wedstrijd!
Entry #2101 - Points: 14
Antoinette Verburg
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, kromp mijn maag ineen alsof ik plotseling in een achtbaan naar beneden dook. Ik vond het natuurlijk geweldig, maar... mijn God. Kinderen opvoeden was iets voor... nou ja, voor mensen met kinderen dus.

En hier sta ik dan, met ogen als schoteltjes en peentjes zwetend als een slecht uitgevallen stripfiguur om wiens hoofd de vraagtekens in de lucht cirkelen, terwijl ik een poging doe me voor te bereiden op de volledige zorg en verantwoordelijkheid Show full text

Entry #2104 - Points: 14
Hester Eymers
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, kreeg ik een draaierig gevoel in mijn buik, zoals je ook hebt wanneer je in de achtbaan naar beneden duikt. Ik was uitgelaten, ja, maar... oh God. Het ouderschap was iets voor, nou ja, ouders.

Dus kijk mij nou staan, met ogen zo groot als schoteltjes terwijl het zweet in straaltjes van me afloopt, als een slecht getekende stripfiguur, met vraagtekens dansend om mijn hoofd terwijl ik me probeer voor te bereiden op de volledige zorg en verantwoordelijkheid Show full text

Entry #1552 - Points: 11
Percy Balemans
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, kreeg ik hetzelfde gevoel in mijn maag als wanneer je naar beneden duikt in een achtbaan. Ik vond het geweldig, ja, maar... o jee. Het ouderschap is voor, nou ja, ouders.

En hier sta ik dan, met uitpuilende ogen en peentjes zwetend als een slecht getekende stripfiguur, vraagtekens zweven boven mijn hoofd terwijl ik mezelf probeer voor te bereiden op de volledige zorg en verantwoordelijkheid voor nog een levend wezen behalve mijn kat. Het is mijn Show full text

Entry #1558 - Points: 8
Anonymous
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, voelde ik mijn maag in elkaar krimpen alsof ik op de achtbaan zat. Ik was in de hemel, maar tegelijk... Mijn God. Oudertje spelen was iets voor, nou ja... ouders.

En hier sta ik dan, met uitpuilende ogen en badend in het zweet. Net een slecht getekend stripfiguurtje met een hoop vraagtekens rond zijn kop, terwijl ik me probeer voor te bereiden op de zorg en de verantwoordelijkheid voor dat levende wezentje dat er zit aan te komen. Want het wordt Show full text

Entry #1403 - Points: 6
Ellis Jongsma
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, kreeg ik dat rare gevoel in m'n buik dat je ook krijgt wanneer je in een achtbaan zit. Ik was opgewonden, jazeker, maar... mijn hemel. Ouderschap was voor, nou ja, voor ouders.

Dus daar stond ik dan met grote ogen en ik zweette me een ongeluk alsof ik een slecht-getekend stripfiguur was, de vraagtekens zweefden door de lucht rond mijn hoofd terwijl ik mezelf probeerde voor te bereiden op de hele zorg en verantwoordelijkheid voor een ander levend Show full text

Entry #1991 - Points: 6
Anonymous
Toen ik van mijn vrouw hoorde dat zij zwanger was kreeg ik datzelfde ronddraaiende gevoel in mijn maag als wanneer je in een achtbaan zit die plotseling steil omlaag duikelt. Ik was opgewonden, zeker, maar...lieve hemel. Het ouderschap is iets voor bijvoorbeeld - ouders.

Daar sta ik dan; als een slechtgetekende stripheld met uitpuilende ogen en zwetend als een otter, de vraagtekens ronddwarrelend in de lucht om mijn hoofd terwijl ik me mentale voorbereidingen tref voor de volledige zorg en Show full text

Entry #1564 - Points: 2
Tessa Slingerland (X)
Toen mijn vrouw me vertelde dat ze zwanger was, kreeg ik hetzelfde soort gevoel in mijn maag als wanneer je in een achtbaan naar beneden gaat. Ik was opgewonden, ja, maar… oh God. Ouderschap was iets voor, nou ja, iets voor ouders.

En dus sta ik hier, met uitpuilende ogen terwijl het zweet van me afdruipt als bij een slecht getekend stripfiguur, de vraagtekens draaien rond mijn hoofd terwijl ik mezelf probeer voor te bereiden op de volledige verzorging van en verantwoordelijkheid voor een Show full text

Feedback - Fourth ProZ.com Translation Contest
This space is provided for feedback and suggestions about the contest in this particular language pair.
As we have already planned, this feature is now open to all members (full, community and student members).


| « return to previous contest list


Translation contests
A fun way to take a break from your normal routine and test - and hone - your skills with colleagues.


Your current localization setting

English

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search