Награда Вавилон, работилница 22 декември 2014
Thread poster: Irena Kacarski-Kimova

Irena Kacarski-Kimova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 07:04
Member (2006)
English to Macedonian
+ ...
Dec 19, 2014

На 22 декември 2014 година во ЕУ инфоцентарот во Скопје ќе се одржи практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015.

На работилницата се поканети сите млади преведувачи и потенцијални учесници на конкурсот,
... See more
На 22 декември 2014 година во ЕУ инфоцентарот во Скопје ќе се одржи практична работилница и информативна сесија во врска со Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“ 2015.

На работилницата се поканети сите млади преведувачи и потенцијални учесници на конкурсот, а ќе се разговара за искуството од овогодишното издание, со посебен акцент врз критериумите и начинот на оценување на пристигнатите преводи. Работилницата ќе ја водат искусни преведувачи, а ќе гостуваат и дел од овогодишните добитници на наградата.

Работилницата ќе започне во 16:00 часот и е отворена за сите заинтересирани.

Повеќе информации за конкурсот ќе најдете на:

http://mata.mk/делегацијата-на-европската-унија-го-о/

Со почит,
Здружение на преведувачи на РМ
www.mata.mk
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Chkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Награда Вавилон, работилница 22 декември 2014

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search