Средба на преведувачи и лектори
Thread poster: Irena Kacarski-Kimova

Irena Kacarski-Kimova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 09:01
Member (2006)
English to Macedonian
+ ...
Mar 1, 2013

Драги колеги,

во рамките на редовните работни средби на Здружението на преведувачи на РМ, организираме средба со Здружението на лектори на РМ.

Средбата ќе се одржи на 5 март (вторник), од 18.00 до 20.00 часот, во големиот амфитеатар на Филозофски факултет.

Сит
... See more
Драги колеги,

во рамките на редовните работни средби на Здружението на преведувачи на РМ, организираме средба со Здружението на лектори на РМ.

Средбата ќе се одржи на 5 март (вторник), од 18.00 до 20.00 часот, во големиот амфитеатар на Филозофски факултет.

Сите сте поканети. Влезот е слободен.

Повеќе информации и дневниот ред ќе ги најдете на нашата интернет-страница. Еве го линкот
http://mata.mk/најчести-јазични-грешки-во-преводите/

Поздрав,
Ирена
Collapse


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Chkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Средба на преведувачи и лектори

Advanced search


PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search