https://wiki.proz.com/forum/dutch/41678-going_dutch_in_oost_friesland_excursie_aangeboden_en_nederlandse_duitse_cultuurverschillen_gevraagd.html

Off topic: Going Dutch in Oost-Friesland: excursie aangeboden en Nederlandse/Duitse cultuurverschillen gevraagd
Thread poster: Henk Peelen

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 11:48
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
Jan 23, 2006

8-11 februari vindt er rond Emden en Norden een interfriese "boerenbijeenkomst" plaats met als doel de Nederlands/Duitse en Friese cultuurverschillen en -overeenkomsten te beleven. Geen klompendans en trekkertrek, maar met een welkomstwoord van Frau Bürgermeisterin, bezichtiging van Emden en Greetsiel, bezoek aan de a Lasco bibliotheek, een KI-station, stamboekbedrijf en VW toch ook weer geen vertalersbijeenkomst.

Misschien interessant voor mensen die gïnteresseerd zijn in de ontw
... See more
8-11 februari vindt er rond Emden en Norden een interfriese "boerenbijeenkomst" plaats met als doel de Nederlands/Duitse en Friese cultuurverschillen en -overeenkomsten te beleven. Geen klompendans en trekkertrek, maar met een welkomstwoord van Frau Bürgermeisterin, bezichtiging van Emden en Greetsiel, bezoek aan de a Lasco bibliotheek, een KI-station, stamboekbedrijf en VW toch ook weer geen vertalersbijeenkomst.

Misschien interessant voor mensen die gïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de toenemende Duits-Nederlandse grensoverschrijdende intiatieven, het op peil houden / bevorderen van minderheidstalen en -culturen (het Noord-Fries tegen Denemarken aan komt er in een Time Magazine-artikel "The lost tribes of Europe" goed van af http://www.time.com/time/europe/html/050829/story.html Klik op de Tribal Map links voor een goede geografische weergave van minderheidstalen) of ongehinderd door grensoverschrijdend en wetenschappelijk gedoe gewoon zijn geïnteresseerd in het wel en wee van de plaatselijke cultuur en economie.

De geschiedenis van Oost Friesland heeft voor Nederlanders een belangrijke component: eigenlijk begon Nederland hier een beetje te ontstaan toen Emden het belangrijkste steunpunt voor de watergeuzen was (a Lasco bibliotheek). Verder vindt je de geschiedenis misschien wat minder interessant, want uit het verleden komt het heden voort, en aangezien Oost Friesland het centrum van de theehandel was, drinken ze er nog altijd thee in plaats van koffie.

Mittwoch 08.02.
16:00 Uhr Empfang Bürgermeisterin Frau Schlag Eintreffen im Rathaus / Teemuseum Norden
Donnerstag 09.02. Emden
09:15 Uhr VW Emden
14:00 Uhr a Lasco Bibliothek
16:00 Uhr Stadtführung Emden
Freitag 10.02.
08:30 Uhr Besamungsstation Georgsheil + Vortrag Herrn Dr. Jan Detter im Gulhof Ihnen, Engerhafe
11:00 Uhr Krichenführung in Engerhafe mit Frau Uta Mansholt
14:30 Uhr Herdbuchbetrieb Kai Herlyn, Gimmersum
16:00 Uhr Dorfsbesichtigung Greetsiel

Deelname is gratis, en je bent vrij om de onderdelen te kiezen die je interessant lijken. Wel moet je (uiterlijk woensdag 25 januari) je deelname even aanmelden +49 4941 66038.
Enne ... Napoleon had misschien gelijk toen hij het bij Nederland wou voegen: je moet je eigen consumpties betalen en je transport en eventuele overnachtingen regelen. Bezoek aan restaurant en café is wel geregeld.Nog een vraag
Een Oost Friese vrouw geeft Nederlands aan (meestal oudere) Duitsers, en wil voor lesthema's graag meer weten over verschillen tussen Duitsers en Nederlanders. Kan iemand interessante punten noemen / toelichten? Bij voorbaat dank

[Edited at 2006-01-23 15:29]
Collapse


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Going Dutch in Oost-Friesland: excursie aangeboden en Nederlandse/Duitse cultuurverschillen gevraagd

Advanced search


SDL Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within SDL Trados Studio

SDL Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »