vertalen bij de EU
Thread poster: attica80
Oct 18, 2011

Er zijn andere forums die meer specifiek gericht zijn op werken bij de EU, maar ik wou ook graag eens op dit specifieke vertaalforum polsen naar ervaringen van vertalers die al werken voor de EU of die dat als doelstelling hebben. Ik behoor tot de tweede categorie en vraag me af of er hier mensen op het forum zijn die tips hebben om deze droom te verwezenlijken. De eerste stap is deelnemen aan een vergelijkend examen uiteraard, maar wat daarna? Gewoon afwachten, een beetje lobbyen, hard lobbyen,... See more
Er zijn andere forums die meer specifiek gericht zijn op werken bij de EU, maar ik wou ook graag eens op dit specifieke vertaalforum polsen naar ervaringen van vertalers die al werken voor de EU of die dat als doelstelling hebben. Ik behoor tot de tweede categorie en vraag me af of er hier mensen op het forum zijn die tips hebben om deze droom te verwezenlijken. De eerste stap is deelnemen aan een vergelijkend examen uiteraard, maar wat daarna? Gewoon afwachten, een beetje lobbyen, hard lobbyen, ander werk zoeken,...? Iemand ervaring op dat gebied?Collapse


 

Williamson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 12:51
Flemish to English
+ ...
Geduld is een schone zaak. Oct 31, 2011

attica80 wrote:

Er zijn andere forums die meer specifiek gericht zijn op werken bij de EU, maar ik wou ook graag eens op dit specifieke vertaalforum polsen naar ervaringen van vertalers die al werken voor de EU of die dat als doelstelling hebben. Ik behoor tot de tweede categorie en vraag me af of er hier mensen op het forum zijn die tips hebben om deze droom te verwezenlijken. De eerste stap is deelnemen aan een vergelijkend examen uiteraard, maar wat daarna? Gewoon afwachten, een beetje lobbyen, hard lobbyen, ander werk zoeken,...? Iemand ervaring op dat gebied?


Je zal nog wat geduld moeten hebben. Het laatste vergelijkend onderzoek met Nederlands als hoofdtaal was in 2007. Zo om de vijf jaar wordt er eens een vertalersconcours georganiseerd waar zo'n 1000 man/vrouw aan deelnemen.
Wel eerst de analytische, numerieke en verbale testen oefenen. Zoniet kom je niet eens aan vertalen toe.
Volgend concours : 2012 ?
Voor tolken is dat om de 10 jaar.
Dan vertaal-en tolkproeven en een assessmentcentre.
Dan waarschijnlijk lobbying.
Moet ik eens vragen aan iemand die voor een concours administrator, vertaler en tolk is geslaagd. Weliswaar niet met hoofdtaal Nederlands.

[Edited at 2011-10-31 16:23 GMT]


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


vertalen bij de EU

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search