Uitwijklijst- heeft het nut?
Thread poster: Olly Pekelharing

Olly Pekelharing  Identity Verified
Netherlands
Local time: 14:01
Member (2009)
Dutch to English
Sep 5, 2009

Om verder te gaan op het onderwerp Bureau BTV, ik heb ook een vraag over de 'uitwijklisjt'. Ten eerste, ik wil me inschrijven bij BTV niet omdat ik juridisch vertaler ben (of wil worden), maar omdat, naar het schijnt, klanten er steeds vaker naar vragen, in ieder geval bij een van mijn grootste opdrachtgevers. Ik kom dus (waarschijnlijk) niet in aanmerking voor beëidiging (zie vorige post op dit forum), maar wel voor de 'uitwijklijst' (voor zover ik "aantoonbaar niveau B2 (ERK)" heb - hoe toon... See more
Om verder te gaan op het onderwerp Bureau BTV, ik heb ook een vraag over de 'uitwijklisjt'. Ten eerste, ik wil me inschrijven bij BTV niet omdat ik juridisch vertaler ben (of wil worden), maar omdat, naar het schijnt, klanten er steeds vaker naar vragen, in ieder geval bij een van mijn grootste opdrachtgevers. Ik kom dus (waarschijnlijk) niet in aanmerking voor beëidiging (zie vorige post op dit forum), maar wel voor de 'uitwijklijst' (voor zover ik "aantoonbaar niveau B2 (ERK)" heb - hoe toon je dat aan eigenlijk?). Genoemde opdrachtgever stelt uiteindelijk me wel te laten registreren, omdat de uitwijklist beter zou zijn dan niets, zogezegd.

Heeft iemand anders ervaring hiermee? Heeft de uitwijklijst meerwaarde? Gaat het wellicht in de toekomst een belangrijker rol spelen ivm de NEN-EN 15038:2006 certificatie? Ik wil best wel investeren in deze registratie als het ergens goed voor is, maar anders koop ik liever een nieuwe woordenboek (a la E125,-)! En als iemand weet hoe dat van "niveau B2" aangetoond kan worden hoor ik het ook graag.

Alvast dank,

Olly
Collapse


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Uitwijklijst- heeft het nut?

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search