Pages in topic:   [1 2] >
Nederland onder de knie krijgen
Thread poster: Henk Peelen

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
Sep 13, 2003

Ja je leest het goed: niet het Nederlands, maar Nederland onder de knie krijgen. Bij deze wil ik jullie uitnodigen voor een fietstocht van het noordelijkste (exclusief Waddeneilanden) tot het zuidelijkste puntje van Nederland. De tussenstops dienen daarbij gezamenlijk als Powwow


Van het een komt het ander, en van het ander soms niets

Reeds enige jaren denk ik wel eens over emigreren naar de VS of Australië. Na een krantenartikeltje waarin werd vermeld dat veel A
... See more
Ja je leest het goed: niet het Nederlands, maar Nederland onder de knie krijgen. Bij deze wil ik jullie uitnodigen voor een fietstocht van het noordelijkste (exclusief Waddeneilanden) tot het zuidelijkste puntje van Nederland. De tussenstops dienen daarbij gezamenlijk als Powwow


Van het een komt het ander, en van het ander soms niets

Reeds enige jaren denk ik wel eens over emigreren naar de VS of Australië. Na een krantenartikeltje waarin werd vermeld dat veel Amerikaanse schoolkinderen lagere resultaten boekten doordat ze ’s morgens met een lege maag op school kwamen (grotendeels niet tengevolge van ondervoeding, maar tengevolge van een verschoven voedingspatroon: ’s morgens te lang met een nuchtere maag rondlopen en ’s avonds te veel en te calorierijk eten; geldt beslist niet alleen voor kinderen en de VS), ontwikkelde ik een briljant idee (tenminste: dat vond ik zelf): emigreren en een automaat ontwikkelen die een omeletje in de vorm van een windmolen of het aldaar bekende zoenende klederdrachtstelletje verstrekt, tezamen met een beker chocomel of koffie. Je noemt het Yankee food, plaatst de automaten vlakbij scholen en bedrijven, en maakt reclame “Yankee food in plaats van Junkie food”. Eventueel Jankee of Jancee food, waarbij het klederdrachtjongetje de naam Jan en het –meisje de naam Kee of Cee (plaatselijke variant voor Cornelia, Corrie of Cor; mijn eigen ouders he(et)ten ook Jan en Cornelia) krijgt. Overigens is het niet zeker dat de etymologische betekenis van Yankee Jan en Kees/kaas is of iets met Nederlanders heeft te maken; mogelijk een verbastering van het “Anglais“ waarmee de Franse kolonisatoren de Britten aanduidden, of eventueel een Indiaans woord. Combinatie van een stukje nostalgie en een acute behoefte (voedsel) lijkt een goed recept voor een kassucces voor mij, en de studie- en bedrijfsresultaten zouden met sprongen stijgen.
Alvorens eventueel te emigreren en daar de wereld vooruit te helpen, besloot ik eerst Nederland onder de knie te krijgen door een keer van Uithuizen naar Eijsden te fietsen, daarna mijn geld te tellen en eventueel plannen te maken. Onverwacht resultaat: Nederland is veel te mooi om te verlaten en de oude sok was vrijwel leeg. Gelukkig stond er nog iets op de bank, maar ook dat was te weinig. Dus ik wordt maar geen “landverrader” zoals ik weglopers pleeg te noemen, ga niet de koekenbakker uithangen, maar blijf gewoon hier vertalen.Een collega / klant / opdrachtgever van me, Johan Witteveen, vertelde veel per rolstoel te fietsen, onder andere op een rollerskatebaan in Duitsland en daarbij forse afstanden af te leggen. Ik stelde Johan in juni voor om de fietstocht Uithuizen – Eijsden eens gezamenlijk af te leggen, eventueel met een aantal tussenstops. Dat vond hij een prima idee, maar kon op dat moment nog niet omdat hij een nieuw huis bouwt. Toen ik er nog eens over nadacht, leek het me goed een algemene uitnodiging op Proz te zetten zodat eventuele fietsliefhebbers kunnen aansluiten. Tevens leken de overnachtingplaatsen (bungalowparken) me redelijk geschikt voor een soort van powwow. Johan vond dat vorige week een goed idee, maar zat op de dakpannen te wachten (dat wil zeggen: hij zat op kantoor te vertalen, maar de dakpannen voor het huis waren er nog niet).

In feite zie ik alle vier middagen / avonden als één powwow, die je in gedeelten kunt bijwonen. Voor Apeldoorn en daarboven zal waarschijnlijk niet veel belangstelling zijn. De onderdelen kunnen beperkt of uitgebreid zijn: we kunnen bijvoorbeeld om 16.00 uur gezamenlijk (buitenshuis gaan) eten, maar we kunnen ook om 18.00 of 19.00 uur beginnen. Het hangt er gewoon van af of er belangstelling voor is en wat voor ideeën er naar voren komen en ook wel een beetje of er mensen zijn die hun medewerking aanbieden.

Wanneer ik 200-300 km vanaf hier een “etentje” moet organiseren, hanteer ik in eerste instantie basisprincipes en is de kans redelijk groot dat het afhaalchinees, pizza of zelfs junkie food wordt. Afhaalchinees is voor mij trouwens bepaald niet minderwaardig en financieel gezien aantrekkelijk (ook een belangrijke factor). Wanneer iemand echter voorstellen heeft, of best wat medewerking wil verlenen, wordt de kans op “iets met meerwaarde” groter. Misschien is het mooi weer, kun je barbecue’s lenen en op het park gaan zitten barbecuen. De bungalows zelf hebben uiteraard ook kookgelegenheden, waar liefhebbers zich misschien kunnen uitleven. Ik zal jullie mijn koekenbakkerkunsten besparen. Eetgelegenheden in hogere prijsklassen heeft geen zin lijkt me: niemand heeft zin veel geld uit te geven of drie uur in een restaurant te gaan zitten en de fietsers zijn er ook niet op gekleed. De eetgelegenheid moet zich ook niet te ver van het bungalowpark bevinden, dat is onhandig voor de tweewielers. Wanneer er meer dan 10-15 man belangstelling hebben, moeten we misschien uitwijken naar bijvoorbeeld een kantine van het park of eventueel iets huren buiten het park, want dat aantal mensen raak je niet kwijt in een bungalowtje.

Wanneer de planning wat concreter is, wil ik de uitnodiging voor de fietstocht en de powwow ook in het algemeen op Proz zetten, zodat ook buitenlanders kunnen meedoen.

Een eventueel nadeel van het geheel is de plaats en het jaargetijde. Enerzijds is het leuk om een ietwat onbekende omgeving op te zoeken, anderzijds betekenen de afstanden voor velen van jullie een onaangename factor, en het weer kan behoorlijk tegenvallen in oktober / november. Een erg groot nadeel is ook dat het geheel wat tijd betreft behoorlijk in de buurt zit van de powwow van Stefan. Het is in feite tamelijk onsympathiek om een powwow binnen een maand van een andere te organiseren. Sorry Stefan, dat heb ik natuurlijk niet opzettelijk gedaan, maar ik wilde de kans om deze fietstocht door te ontwikkelen tot een nog niet beproefde powwow-vorm niet laten schieten, en we zitten nu eenmaal een beetje ingeklemd tussen de nieuwbouw en de winter. Gezien het alternatieve karakter van deze powwow zal hij toch al een ander “publiek” trekken dan die van jou, zodat er niet echt sprake is van “concurrentie”.

Ik heb mijn ideeën hierboven zo goed en kwaad mogelijk uiteen gezet, zodat jullie er kennis van kunnen nemen. Sommigen zal het niets interesseren, terwijl anderen het wel wat lijkt om te komen. Voor de fietstocht verwacht ik niet veel belangstelling, hoewel je ook een gedeelte mee kunt fietsen als je dat leuk vindt. Wanneer je bijvoorbeeld in Arnhem woont, kun je Apeldoorn-Deurne een keer meefietsen, blijven overnachten en de volgende morgen weer teruggaan. En je hoeft natuurlijk niet te fietsen, je kunt ook per auto, motor, paard of weet ik veel wat meereizen (of combinatie trein + fiets: NS-stations in Roodeschool, Beilen, Apeldoorn, Deurne en Eijsden); als je een goede slaapwandelaar bent en een sterke conditie hebt, redt je het misschien ook lopend. Voor de avonden zou het me niet verbazen als er in Apeldoorn en daaronder een paar mensen langs- en zelfs aankwamen. Bedenk echter dat de data nog niet vastliggen, het geheel slechts een concept betreft en alles nog moet worden geregeld. Je hoeft trouwens geen vertaler te zijn om mee te gaan, een dorpsgenoot van me fietst ook mee.

Mocht iemand belangstelling hebben te komen, een onderdeel verder te ontwikkelen, dan hoor ik dat graag. Het lijkt me bijvoorbeeld dat Jacqueline Hofman van der Spek, die specialist is op het gebied van alles wat met vakantie heeft te maken, zit te popelen van ongeduld om de organisatie van het geheel op zich te nemen: een mooie kans om te laten zien dat je naast reisgidsenkennis ook praktische kennis hebt. Als dat zo is, laat het dan even weten Jacqueline, dan hoeft er voor de rest niemand meer iets te doen.

Voor Jason: zou mooi zijn als je kon, doch aanpassen van onze zijde lijkt me uiterst moeilijk, om eerlijk te zijn.

[Edited at 2004-04-03 08:46]

[Edited at 2004-04-13 09:38]
Collapse


 

Jason Roberts  Identity Verified
Local time: 06:27
Dutch to English
+ ...
on Yankee Sep 13, 2003

Henk Wrote:

"Overigens is het niet zeker dat de etymologische betekenis van Yankee Jan en Kees/kaas is of iets met Nederlanders heeft te maken; mogelijk een verbastering van het “Anglais“ waarmee de Franse kolonisatoren de Britten aanduidden, of eventueel een Indiaans woord. "

I think that it is pretty much agreed upon by experts in linguistics that Dutch is the origin of Yankee. The 'Yanqui' idea is pretty ridiculous when you know that the AmerInd language that is
... See more
Henk Wrote:

"Overigens is het niet zeker dat de etymologische betekenis van Yankee Jan en Kees/kaas is of iets met Nederlanders heeft te maken; mogelijk een verbastering van het “Anglais“ waarmee de Franse kolonisatoren de Britten aanduidden, of eventueel een Indiaans woord. "

I think that it is pretty much agreed upon by experts in linguistics that Dutch is the origin of Yankee. The 'Yanqui' idea is pretty ridiculous when you know that the AmerInd language that is supposed to have given us that word was never spoken in places where Yankee is a common term, and Anglais is really unlikely to have been borrowed into American English from French as 'Yankee', probably something more like "Langley".

For a research project (not on the origin of Yankee, but on land ownership) for a Dutch class I taught a student looked at a whole slew of original English and Dutch documents from the New Netherlands period of what is now New York. "Yankee' was being used in English language documents way back then (mid 1600s) to refer exclusively to folks of Dutch origin. After that it seemed to denote people from a certain region regardless of national origin, then 'Northerners (in the political sense caused by the U.S. civil war and not a strictly geographic sense) and now in many other languages Yankee=American, which I love to point out to my Southern friends when overseas.

All that being said, I am one Yankee who wishes I could go with on Henk's trip.

-JR[Edited at 2004-04-21 16:20]
Collapse


 

Jason Roberts  Identity Verified
Local time: 06:27
Dutch to English
+ ...
Flights from the U.S. Sep 13, 2003

[quote]Henk Peelen wrote: We vermoeden dat het ergens in oktober / november gaat plaatsvinden en dat de overnachtingplaatsen ONGEVEER zijn: Roodeschool, Dwingeloo, Apeldoorn, Deurne, Maastricht.
[quote]

Hmmm, now that I think about it more, this does sound like a good idea! For the Americans/Yankees among us, American Airlines has $319 r/t flights Chicago/London (cheaper from the East coast I am sure), and Lufthansa has a $279 r/t Chicago to Frankfurt flight. I am more likely to be able to come in November as I have a project that is taking me to remote islands in the Pacific for much of October, but don\'t make plans based on me.


 

Jacqueline van der Spek  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member
English to Dutch
+ ...
Not even in your wildest dreams, Henk! Sep 13, 2003

Henk Peelen wrote:

Het lijkt me bijvoorbeeld dat Jacqueline Hofman van der Spek, die specialist is op het gebied van alles wat met vakantie heeft te maken, zit te popelen van ongeduld om de organisatie van het geheel op zich te nemen: een mooie kans om te laten zien dat je naast reisgidsenkennis ook praktische kennis hebt. Als dat zo is, laat het dan even weten Jacqueline, dan hoeft er voor de rest niemand meer iets te doen.Hahahahahaha, Henk, ik heb NL achterop mijn auto voor Niet Lopen en als het bestond zou ik ook NF voor Niet Fietsen achterop hebben. Sorry, Henk, not even in your dreams! Waarom kom je niet gewoon ff uit het Hoge Noorden naar Dordrecht. Stefan organiseert op 26 oktober daar al een Powwow. En een potluck ook nog. Ik ben wel benieuwd naar jouw "koekebakkerskunsten", een Fries suikerbrood met dik roomboter gaat er altijd wel in. Mmmmmmmmmm......

Prettig weekend,
Jacqueline


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
… Zucht … Sep 13, 2003

[Zucht]
Denk ik echt een goed voorstel te doen, snappen die Wassen-neuzen (of hoe men de inwoners van Wassenaar ook moge aanduiden) er weer niets van.

Die fiets-powwow verenigt een groot aantal positieve zaken in zich: het is een outdoor-event die in het bedrijfsleven heel gebruikelijk is: je leert je collega’s in een “vreemde” omgeving kennen, hetgeen een positief effect zou hebben op de onderlinge verstandhouding; volgens critici wel een goede, maar een veel te dure me
... See more
[Zucht]
Denk ik echt een goed voorstel te doen, snappen die Wassen-neuzen (of hoe men de inwoners van Wassenaar ook moge aanduiden) er weer niets van.

Die fiets-powwow verenigt een groot aantal positieve zaken in zich: het is een outdoor-event die in het bedrijfsleven heel gebruikelijk is: je leert je collega’s in een “vreemde” omgeving kennen, hetgeen een positief effect zou hebben op de onderlinge verstandhouding; volgens critici wel een goede, maar een veel te dure methode. Het beluisteren / houden van voordrachten opent je oog voor taalaspecten die je in je dagelijkse vertaalwerk niet tegenkomt of over het hoofd ziet; ook zie je je collega’s eens vanuit een andere invalshoek. Tevens is het een goed middel tegen stress en RSI. Niet in de laatste plaats opent het een venster naar de toekomst: men schat dat het over 15 jaar grotendeels is gedaan met de huidige manier van vertalen: vertaalsoftware heeft dan een substantieel deel van het vertaalwerk overgenomen. Daarom is het verstandig de wissels vroegtijdig te verplaatsen en de blik niet eindeloos te richten op het vertalen op zich, alswel het produceren van taalkundige producten. Een vertaler heeft per definitie talent, anders was hij / zij geen vertaler. Dat talent moet je cultiveren en aanmoedigen door middel van voordrachten et cetera. Soort van Hoffmann’s tales dus. Ik had dus echt verwacht dat iemand met de achternaam Hofman het voortouw zou willen nemen voor de powwoww-aspecten die niet met fietsen hebben te maken (luchtfietserij daargelaten). Wat nu dus nog overblijft, zijn mijn zwakke probeersels Richard Brautigan naar de troon te steken in diens pogingen de informatieoverdracht die taal in feite is, geheel te vernieuwen. De arme jongen mislukte daar volgens critici volkomen (hoewel zijn literaire begaafdheid onbetwist blijft) in. Volgens mij kwam dat omdat hij voor zijn belangrijkste werk, Trout fishing in America, gewoon de verkeerde vissoort heeft gekozen. In zo’n geval moet je mijns inzienserwijze (en waarom zou dat niet kunnen) kiezen voor inktvis, dat schrijft veel beter. Maar misschien heb ik met mijn technische achtergrond iets te veel de neiging het spirituele aspect van dingen enigszins te onderschatten en onmiddellijk de koppeling met het materiele te zoeken. Shakespeare had het beter begrepen: What’s in a name? Ik laat dat relativisme toch maar een beetje achter me, en hou gewoon een voordrachtje over de betekenis van plaatsnamen.

[End Zucht]


Ik geloof dus eigenlijk dat je het niet helemaal snapt. Het gaat beslist NIET om lekker eten, en ik etaleer mijn koekebakkerkunsten NIET. Johan , Theo en ik fietsen Nederland gewoon in lengterichting, en daarbij is iedereen welkom: eigenlijk een powwow (of wat dan ook) van maandag 18.00 tot vrijdag ??.??, maar je kunt ook gewoon meedoen aan een voor jou interessant stuk (hoewel om 20.00 uur ariveren op een bijeenkomst die om 17.00 of 18.00 uur begint niet echt hoort). Er komt nog wel een reglementje, vooral voor het binnenshuisgedeelte.
Ik had ook niet verwacht dat je hier positief op zou reageren, maar je had het deze lente bij Kudoz zoveel over vakantie, dat ik je graag even uitdaagde. Weet ik veel dat jij vakantie associeert met potlucks, suikerbrood (één van de meest slechte Friese producten, volgens mij: veel te zoet) en roomboter. Mijn voorstel: ga je bij Stefan eens goed te buiten aan die stamppot (je denkt toch niet dat ik Engelse woorden overneem hé), en fiets bij die van ons de kilo’s er weer af. Nou ja, zulke wassenneuzen zijn het nou ook weer niet: http://www.nieuwjaarsduik.nl/

Ik fiets wel graag en heb de auto een paar maanden geleden verkocht omdat de dop van de benzinetank zat vastgeroest, dat krijg je als je graag fietst. Blij dat ik rij.

[Edited at 2004-01-05 08:08]
Collapse


 

AllisonK (X)  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Dutch to English
+ ...
Je hebt zelfs jezelf overtroffen deze keer Sep 14, 2003

Henk - ik ken je misschien alleen van ProZ, maar ik vind dat je echt jezelf overtroffen heb deze keer.
Hats off!)))


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
't was gewoon nodig, Allison Sep 15, 2003

je kunt de zaak namelijk niet altijd op stelten zetten. Daarom wou ik de zaak maar eens een keer op de fiets zetten.

[Edited at 2003-09-15 10:57]


 

Chris Hopley  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
German to English
+ ...
lekke band? Sep 17, 2003

Soms denk ik echt dat de CJD bij mij begint toe te slaan... Gaan we nou al powwowend op de fiets door dit barre land trekken of was het meer een soort parabel?

 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
lekke banden zijn reparabel Sep 17, 2003

Chris Hopley wrote:

Soms denk ik echt dat de CJD bij mij begint toe te slaan... Gaan we nou al powwowend op de fiets door dit barre land trekken of was het meer een soort parabel?


Ben blij met je cynische reactie (en nog wel in het Nederlands), want ik denk dat je de gevoelens van een groot aantal Prozzers vertolkt. Evenwel is het een serieus voornemen: een fietstocht, waar een powwow "bovenop is geplakt" (dus eerder een lekke fietstocht dan een lekke band). Laatst heb ik bij een forumbericht over afkortingen eens heerlijk geprotesteerd tegen het gebruik van afkortingen, en tegelijkertijd het woordenboek "Van Dale Afkortingen" aangeschaft (ik vind hem super; ISBN 906648991x). Nou weet ik tenminste dat CJD Creuzfeldt Jacobs Disease is. Wel, die ziekte is verwant aan BSE, hetgeen volgens een forumbijdrage van vandaag staat voor "Bad Simple English". Ik vermoed dus dat jij gezien de in Angelsaksische landen gebruikelijke afkeer van fietsen in combinatie met het te verwachten bepaald niet foutloze Engels veel weerstand zou moeten overwinnen danwel opbouwen alvorens op deze "powwow" te verschijnen. Ik kan het begrijpen, strijd immers tegen de Engelse ziekte.

Het is dus geen para-, fa- of zeepbel, hoewel jouw keuze valt te verklaren: een tikkeltje parabloed moet je wel hebben bij dergelijke tochten, terwijl Fa en zeep meestal minder aandacht krijgen.

Maar misschien was je gewoon in de war met Isabel. Ik hoop niet dat het zó hard waait trouwens, zelfs niet met de wind in de rug.

[Edited at 2003-09-17 16:32]

[Edited at 2003-09-19 11:13]


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
Einde oefening Nov 5, 2003

Plannetje gaat toch niet door: de genoemde nieuwbouw en bijbehorende ingebruikneming nemen naar verwachting de rest van het jaar in beslag. Nog geen tijd dus. Komt mij wel een beetje van pas, wilde namelijk een toespraak houden over de betekenis van plaatsnamen, en categoriseer daartoe zo’n 6000 plaatsnamen uit een prismaboek met de verrassende titel “Nederlandse plaatsnamen”, teneinde daar een soort chronologisch overzicht tegen een geografische achtergrond van te maken. Ik ben echter pas... See more
Plannetje gaat toch niet door: de genoemde nieuwbouw en bijbehorende ingebruikneming nemen naar verwachting de rest van het jaar in beslag. Nog geen tijd dus. Komt mij wel een beetje van pas, wilde namelijk een toespraak houden over de betekenis van plaatsnamen, en categoriseer daartoe zo’n 6000 plaatsnamen uit een prismaboek met de verrassende titel “Nederlandse plaatsnamen”, teneinde daar een soort chronologisch overzicht tegen een geografische achtergrond van te maken. Ik ben echter pas bij Geestdorp, je ziet het maar weer eens: de geest is wel gewillig, maar het dorp zit er aan vast. Beetje wassen neuzen-mentaliteit misschien.
Ik zal het resultaat in mijn Proz-“CV” opnemen, zodat je het kunt ophalen en bekijken als je dat leuk vindt. Misschien wil je commentaar leveren. Kan ik wel gebruiken, hoe meer aanwijzingen en voorstellen, hoe beter.
Het is leuk werk en het resultaat vertelt veel over bepaalde ontwikkelingen. In Brabant komt er geen eind aan: overal komt een eind aan, zelfs bij Geeneind. En soord zoekt soord natuurlijk, dat was vroeger ook al zo. In de 19 eeuw hadden kinderen van het koninklijk huis nogal eens een vingertje in de (financiële) pap bij nieuwe ontginningen, zodat dorpen naar hen werden vernoemd: Frederiksoord, Willemsoord. Wellicht een schriftelijke schibbolet teneinde maffiacontacten uit te sluiten. Schijnt niet goed meer te werken. Misschien zijn koningskinderen waterhoofden geworden in plaats van landhoofden.
Collapse


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
off topic: een Willem als geen ander en een Maxi ma Dec 8, 2003

Gefeliciteerd Willem-Alexander en Maxima!
En natuurlijk iedereen die er blij mee is!
http://www.refdag.nl/website/fotoserie.php?id=108&fotoid=8
or
http://www.koninklijkhuis.nl/gebeurtenissen/special.html?geboorte1.html
... See more
Gefeliciteerd Willem-Alexander en Maxima!
En natuurlijk iedereen die er blij mee is!
http://www.refdag.nl/website/fotoserie.php?id=108&fotoid=8
or
http://www.koninklijkhuis.nl/gebeurtenissen/special.html?geboorte1.html

Feliciteren?:
http://www.koninklijkhuis.nl/gebeurtenissen/special.html?geboorte1.html


Meer info:
http://www.koninklijkhuis.nl/gebeurtenissen/special.html?geboorte2.html

http://www.koninklijkhuis.nl/gebeurtenissen/special.html?geboorte2.html

http://www2.telegraaf.nl/nieuwslink/gelukvanoranje/article6424531.ece

http://www2.telegraaf.nl/nieuwslink/gelukvanoranje/article6428241.ece

[Edited at 2004-02-26 10:40]
Collapse


 

Evert DELOOF-SYS  Identity Verified
Belgium
Local time: 13:27
Member
English to Dutch
+ ...
Haalt Nederland nu weer opgelucht adem Dec 8, 2003

Henk Peelen wrote:

http://www2.telegraaf.nl/nieuwslink/article6391681.ece
Gefeliciteerd Willem-Alexander en Maxima!
En natuurlijk iedereen die er blij mee is!


nu er duidelijke tekenen zijn dat het matriarchaat niet echt (of slechts heel tijdelijk) in gevaar is (was)?


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
Ik denk het wel Dec 8, 2003

Eerstelijns troonsopvolging is toch wel het mooiste voor monarchisten, met name voor degenen die het vorstenhuis als een trias God, Nederland en Oranje zien die al vanaf 1648 min of meer constant aanwezig is.

Eigenlijk best grappig spul, die omhooggevallen zeerovers van ons.

Anderzijds is een klein zijsprongetje (zoals bij jullie) in feite ook beslist niet schadelijk voor het koningshuis. Het is wel verdrietig voor het ongewenst kinderloze echtpaar.

[Edited at 20
... See more
Eerstelijns troonsopvolging is toch wel het mooiste voor monarchisten, met name voor degenen die het vorstenhuis als een trias God, Nederland en Oranje zien die al vanaf 1648 min of meer constant aanwezig is.

Eigenlijk best grappig spul, die omhooggevallen zeerovers van ons.

Anderzijds is een klein zijsprongetje (zoals bij jullie) in feite ook beslist niet schadelijk voor het koningshuis. Het is wel verdrietig voor het ongewenst kinderloze echtpaar.

[Edited at 2004-02-26 10:31]
Collapse


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
Funky Yankee Dec 12, 2003

Als mijn Jan & Kee theorie klopt, leidt dit
http://www2.telegraaf.nl/nieuwslink/article5357661.ece

misschien tot Funky Yankee.

Tenzij ze op de fles gaan.


 

Henk Peelen  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:27
Member (2002)
German to Dutch
+ ...
TOPIC STARTER
11 tot en met 14 mei 2004 Jan 9, 2004

Hallo,
na overleg met Johan stel ik een conceptperiode voor de fietstocht annex powwow(s):
fietstocht: dinsdag 11 mei (7.00 uur op "de Noordkaap", gedenkteken op de dijk boven Uithuizermeeden) tot vrijdag 14 mei circa 16.00 uur (grenspaaltje NL/B Schansweg onder Eijsden).
De avonden (ongeveer Dwingeloo, Apeldoorn, Deurne en Eijsden, circa 17.00 tot 23.00 uur) fungeren daarbij als powwow. Of is het geheel één powwow? Wow, ik weet het eigenlijk niet.
De maand mei leek ons
... See more
Hallo,
na overleg met Johan stel ik een conceptperiode voor de fietstocht annex powwow(s):
fietstocht: dinsdag 11 mei (7.00 uur op "de Noordkaap", gedenkteken op de dijk boven Uithuizermeeden) tot vrijdag 14 mei circa 16.00 uur (grenspaaltje NL/B Schansweg onder Eijsden).
De avonden (ongeveer Dwingeloo, Apeldoorn, Deurne en Eijsden, circa 17.00 tot 23.00 uur) fungeren daarbij als powwow. Of is het geheel één powwow? Wow, ik weet het eigenlijk niet.
De maand mei leek ons gunstig in verband met de te verwachten weersomstandigheden en de beschikbaarheid van vakantiehuisjes als overnachtingsmogelijkheid, ik heb gekozen voor week 20 omdat je dan de vakantiepiek tussen hemelvaart en pinksteren (week 21 en 23) mooi vóór bent.

Nadere uitwerking volgt in Januari en Februari
Collapse


 
Pages in topic:   [1 2] >


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Nederland onder de knie krijgen

Advanced search


WordFinder Unlimited
For clarity and excellence

WordFinder is the leading dictionary service that gives you the words you want anywhere, anytime. Access 260+ dictionaries from the world's leading dictionary publishers in virtually any device. Find the right word anywhere, anytime - online or offline.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search