Certificate of Residence- Potvrda o rezidentnosti
Thread poster: Vesna Dejanović

Vesna Dejanović
Bosnia and Herzegovina
Local time: 17:17
Serbo-Croat to English
+ ...
Sep 9, 2013

Da li je nekome poznato gdje se u Republici Srpskoj (Banja Luka) može dobiti Potvrda o rezidentnosti? Bila sam u Poreskoj upravi. Oni ništa ne znaju. Čula sam da se izdaje u Ministarstvu finansija. Ima li neko više informacija o tome? Hvala unaprijed.

 

Dusan Miljkovic
Serbia
Local time: 17:17
English to Serbian
+ ...
Srbija Sep 9, 2013

Ne znam za Srpsku, ali ja sam prošle godine u Srbiji izvadio u Poreskoj upravi u mestu prebivališta ali sam i čuo da se tek od skoro tu vadi, a da se ranije vadilo u Ministarstvu finansija. Tako da bi skoro sigurno trebalo kod njih da se raspitate.

 

Dejan Škrebić  Identity Verified
Bosnia and Herzegovina
Local time: 17:17
English to Serbian
+ ...
Можда испод тезге? Sep 9, 2013

Ја сам исту потврду тражио у Теслићу, пре неких годину дана. Имао сам информацију да је једна дјевојка пре мене успјела да је добије. Међутим, када сам их посјетио у пореској, (осим што су ме претходно добро ишетали од канцеларије до канцеларије) рекли су како су управо неколи... See more
Ја сам исту потврду тражио у Теслићу, пре неких годину дана. Имао сам информацију да је једна дјевојка пре мене успјела да је добије. Међутим, када сам их посјетио у пореској, (осим што су ме претходно добро ишетали од канцеларије до канцеларије) рекли су како су управо неколико дана пре тога добили упутство за издавање те потврде и како још нису имали потребе да је издају, па нису сигурни за услове. Остао сам са њима око 40 минута слушајући њихово ишчитавање упутства и ишчекујући коначни закључак, да би ми на крају рекли да их назовем сутра, а они ће да потраже савјет од своје централе.

Да не дужим причу, појма немају како се то даје, имам ли ја право да је добијем, а поготово не могу да поимају моју стварну потребу за том потврдом. Ја сам се на крају обратио свом клијенту и искрено му рекао какво је стање, након чега се клијент потрудио да пронађе такав начин плаћања да ми потврда не треба (читај PayPal).

У протеклих годину дана нисам чуо ни за кога да је успјешно добио ту потврду.

Мала дигресија: свако помињање превођења и преводилаштва код свих надлежних установа са којима сам се сретао (општинска администрација, пореска управа, књиговође...) буди асоцијацију „судски преводилац“ и аутоматски ме усмјеравају на министарство правде Веома тешко схватају да неко има способности или храбрости да преводи, а да није судски тумач.
Collapse


 

Vesna Dejanović
Bosnia and Herzegovina
Local time: 17:17
Serbo-Croat to English
+ ...
TOPIC STARTER
Job done :) Sep 10, 2013

Dušane i Dejane, hvala Vam na informacijama. Evo da Vas obavijestim, naročito Vas Dejane, jer živite u RS. Bila sam jutros u Poreskoj upravi u Banja Luci (po treći put) i izgleda da su se stvari i njima malo izbistrile. Dobila sam potvrdu o rezidentnosti u sobi 102, na 1. spratu. Morate imati uvjerenje o prebivalištu iz CIPS-a, kopiju lične karte i taksu od 10 km. Srdačan pozdrav kolegama!

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Certificate of Residence- Potvrda o rezidentnosti

Advanced search


SDL Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within SDL Trados Studio

SDL Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search